DE HUISRUIT VAN THE ENGLISH HATTER

DE HUISRUIT VAN THE ENGLISH HATTER

Bij ons bent u aan het juiste adres als u een liefhebber bent (of kent) van klassieke Engelse herenmode. Wij hebben een grote collectie aan tijdloze kledingstukken met een typisch Engelse stijl. Deze klassieke stijl is niet alleen terug te vinden in onze kledingstukken maar is ook doorgevoerd in het interieur van onze winkels met onder andere een eigen tartan. Maar wat is dat eigenlijk en waar komt de tartan van The English Hatter vandaan?

De winkel

Al onze winkels hebben een typische uitstraling. Dat is vanaf het allereerste begin in 1935, in de allereerste winkel (Heiligeweg 40 in Amsterdam), zo geweest. De met kleding gevulde wandkasten en toonbanken met glazen vitrines zijn van donker mahoniehout gemaakt. Op de kasten ziet u de hoeden en petten opgestapeld. Overal staan kleurrijke hoedendozen. Klassieke houten schildjes hangen aan de bovenkant van de kasten. Het interieur doet denken aan een Engels bruine kroeg (alleen is onze bruine kroeg gevuld met kledingstukken en accessoires).

De huisruit van The English Hatter

Misschien is het u ooit weleens opgevallen: het gebruik van een ruitjespatroon in het interieur van onze winkels. U ziet deze ruit tegen de wand boven de kasten en op de stof van de gordijnen van de paskamers. Ook in de etalages en op de bekleding van de donkerhouten stoelen komt u deze ruit tegen. Dit herkenbare ruitje doet denken aan de traditionele ruit op een Schotse kilt en dat klopt! Het ruitjespatroon in onze winkels is afgeleid van het tartan waarmee de Gordon clan, een grote clan uit Schotland, hun kilts, truien, sokken en vlaggen decoreerden.

De Gordon Clan

Tartan is een gewoven stuk stof dat uit een aantal kleurrijke strepen in een bepaald patroon bestaat. Naast elkaar vormen deze een kleurrijk ruitpatroon. Elke Schotse clan, ook de Gordon clan, had een eigen ruit, een eigen tartan, zodat het voor iedereen duidelijk was wie bij de clan hoorde. Het gaf daarnaast een gevoel van samenhorigheid en verbondenheid. De kleuren van de tartan van de Gordon clan, en dus van The English Hatter, zijn donkergroen, marineblauw en zwart en bevat twee gele lijnen.

Gordon x The English Hatter

In de jaren ’80 wilde de toenmalige eigenaar van The English Hatter de echte Engelse look verder doorvoeren in de winkel. Hij vond dat een Schotse ruit niet mocht ontbreken en besloot iets speciaals te doen met het verpakkingsmateriaal voor stropdassen. De verpakking werd bedrukt met het Schotse ruitje van de Gordon clan. De ruit paste perfect bij de klassieke uitstraling van The English Hatter en daarom werd het doorgevoerd in het interieur van de winkel. De ruit wordt nog altijd gebruikt op de gordijnen van de paskamers, op de bekleding van stoeltjes en op speciaal voor The English Hatter bedrukt behang. De Gordon ruit verstrekt de klassieke uitstraling van The English Hatter en is een onmisbaar design-element geworden in onze winkels.

Kom dus snel een keer langs in één van onze winkels om het ruitje te zien. Opeens ziet u het overal! U bent natuurlijk ook van harte welkom om onze prachtige collectie te komen bekijken. Bekijk onze openingstijden op de website of shop online op www.english-hatter.nl.