DE MUSTHAVE VAN DEZE ZOMER: DE BUCKET HAT

DE MUSTHAVE VAN DEZE ZOMER: DE BUCKET HAT

Hij is u vast al weleens opgevallen: de bucket hat. En mocht die naam u niet zoveel zeggen. We hebben het over het hoedje dat een beetje op een omgedraaide emmer lijkt. Het is gemaakt van dunne stof, heeft een kleine rand en gaatjes aan de zijkant. Vissers dragen dit hoofddeksel graag. Het is een praktisch hoedje dat het hoofd beschermt tegen regen en zon. Maar wie denkt dat de bucket hat alleen voor mannen (of vrouwen) met een hengel is, heeft het mis. Het hoedje is hot! Influencers en beroemdheden dragen hem en zelfs op de catwalk komt hij met enige regelmaat voorbij. De hoedjes zijn de afgelopen jaren een echt modeaccessoire geworden. En, volgens ons, onmisbaar in uw garderobe deze zomer.

Waar komt de bucket hat vandaan?

Het verhaal van de bucket hat begint rond het jaar 1900. Het werd gedragen door vissers ter bescherming tegen de wind, zon en regen op het water. Het werd gemaakt van wol of tweed en door de waterafstotende eigenschap van die stoffen was het hoedje waterdicht. Een ideaal vissershoedje!

Van vissershoedje naar modeaccessoire

Werd het in eerste instantie vooral gedragen door vissers, in de tweede helft van de vorige eeuw maakte de bucket hat (weer om die praktische redenen) deel uit van het uniform van een militair. Vanuit daar vond het zijn weg de modewereld in. Het hoedje werd steeds vaker gedragen door zowel mannen als vrouwen. Om praktische redenen maar ook steeds vaker als mode-item of om een statement te maken. Het verschijnt op de hoofden van bekende rappers, muzikanten en filmsterren. Hierdoor steeg de populariteit van de bucket hat natuurlijk enorm en tegenwoordig is de bucket hat zelfs helemaal hip and happening!

Hats with benefits?

Het hoedje is, net zoals vroeger, waterdicht, wat hem ideaal maakt op elke outdoor activiteit. Het beschermt uw hoofd tegen de zon. Heerlijk tijdens de warme, zonnige zomerdagen en altijd stijlvol. Twee vliegen in een klap. U bergt het hoedje makkelijk op en het past in een kleine (jas)zak. Is het hoedje vies, was hem uit, gewoon in de wasmachine. Een bad hair day? Geen probleem! Zet een bucket hat op en niemand die het ziet. Wel zo makkelijk.

Het onmisbare modeaccessoire

De bucket hat is in alle opzichten een eigentijds en casual mode item. Hij is te combineren met heel veel van uw favoriete items. Met een chino en polo voor die casual look of met een mooi jasje voor een gekledere stijl. Het hoedje maakt uw outfit af. Onmisbaar voor onderweg, op het terras of als toeschouwer bij een roei- of tenniswedstrijd.

Voor diverse soorten bucket hats bent u bij The English Hatter aan het juiste adres. Wij hebben een kleine maar mooie collectie bucket hats van verschillende materialen en in verschillende kleuren en dessins. Wees welkom en kom langs in één van onze winkels voor persoonlijk en deskundig advies. Daarnaast vindt u al onze bucket hats terug in de webshop, www.english-hatter.nl.