EEN CAP MET KARAKTER: DE TRUCKER CAP

EEN CAP MET KARAKTER: DE TRUCKER CAP

Truckers caps zijn in! En niet alleen op het hoofd van de truckdriver. Deze hippe cap mag deze zomer zeker niet in uw kast ontbreken. De cap met het gaas aan de achterkant ziet er niet alleen als een vintage ‘kunstwerkje’ uit, maar het is ook nog eens zeer praktisch en geeft uw outfit die stoere look.

Wat is een trucker cap?

De trucker cap, ook wel mesh cap genoemd, lijkt op een baseball cap. Dat komt omdat het een variant is van de klassieke cap. Het verschil is dat de klassieke baseball cap vaak volledig van katoen is gemaakt terwijl de trucker cap van schuim is met een mesh (kunststof gaas) achterkant. De cap is verstelbaar met een druksluiting daardoor is hij altijd "one size fits all". De klep van een trucker cap is rond.

Van de weg naar de straat

Het verhaal van de trucker cap begint in de Verenigde Staten. Truckers in de 20e eeuw droegen caps met het logo van hun bedrijf. Een heel slimme reclame truc toch? De cap moest comfortabel aanvoelen op het hoofd en tegelijkertijd beschermen tegen felle zon tijdens het rijden. Doordat de cap voor het grootste deel gemaakt is van gaas voelt die zeer luchtig aan en is hij fijn om te dragen tijdens warme dagen of tijdens het sporten. Door deze eigenschappen vond de cap in de jaren ’70 zijn weg ‘de weg af’ en de straat op. Ideaal om te dragen tijdens het sporten of elke andere vorm van vrijetijdsbesteding in de buitenlucht. Bovendien ziet het mesh materiaal, waarvan de cap gemaakt is, er trendy uit en het voelt comfortabel aan.

Hoe te dragen?

Maak dat sportieve statement en beken kleur met deze cap. Het is meteen duidelijk bij welk team u hoort. Zet hem op uw hoofd bij elke casual gelegenheid. Ideaal in de stad, bij een sportwedstrijd, tijdens het wandelen en, zoals vroeger, voor onderweg. Perfect in combinatie met een mooie polo en jeans of een linnen shirt en chino. Deze moderne blikvanger maakt uw look uniek en compleet!

Bij The English Hatter hebben wij een stoere en kleurrijke collectie Stetson trucker hats met unieke designs en vintage geïnspireerde emblemen. Voeg een uniek item toe aan uw cap collectie en kom langs in één van onze winkels voor persoonlijk en deskundig advies. Daarnaast vindt u al onze trucker caps terug in de webshop, www.english-hatter.nl.