LIEFHEBBERS VAN LINNEN

LIEFHEBBERS VAN LINNEN

Reeds eeuwen is linnen een uitzonderlijk weefsel met bijzondere eigenschappen. Het natuurlijke comfort en de duurzaamheid, de uitstraling en elegantie van linnen zorgen dat dit de ideale stof is voor smaakvolle - en eigentijdse producten. Tegenwoordig neigen we steeds meer naar ethiek, verantwoordelijkheid en een intelligente manier van omgaan met onze grondstoffen. Linnen is interessant omdat het veel van die waarden bezit.

Linnen stof is afkomstig van de vlasplant; de oudste gecultiveerde plant die de mens kent. De Latijnse naam van de vlasplant is Linum Usitatissimum, waar het woord linnen van is afgeleid. Al rond 3000 v.Chr. teelde Mesopotamiërs vlas. Zij maakten er touwen, draden en zelfs kleding van en in het oude Egypte stond linnen symbool voor status en rijkdom. Zo werden hun farao's gemummificeerd in linnen of vlasstof. Er wordt vaak naar verwezen in de Bijbel.

LINNEN UIT WEST EUROPA

De absoluut beste vlas groeit in West-Europa. Ons gematigd klimaat kent de ideale afwisseling van zon en regen, waardoor hier grote en sterke planten groeien. Want hoe langer en sterker de vezel, hoe beter de kwaliteit van het linnen. Meer dan 75% van de vlasvezels, die wereldwijd gebruikt worden om een linnen stof te weven, komt uit Frankrijk, België en Nederland.

DUURZAAM LINNEN

Linnen stoffen zijn bijzonder duurzaam. De plant heeft relatief weinig water nodig tijdens de groei, laat staan dat de velden geïrrigeerd moeten worden. Bij de teelt worden weinig tot geen gewasbeschermers gebruikt en bovendien worden, naast de vezels voor linnen stoffen, alle andere delen van de plant gebruikt voor het produceren van o.a. voeding, papier of isolatiemateriaal.

De voordelen van linnen zijn legio: Duurzaam en comfortabel: Linnen is fris, schoon, heeft een rijke textuur en voelt prettig om aan te raken. Het is zacht, maar sterk en heeft een lange levensduur; hoe vaker je het gebruikt, des te zachter en sterker het wordt. Ideaal bij zowel warm als koud weer: Linnen creëert een gevoel van frisheid in de zomer en comfortabele warmte in de winter. Dit komt door de hoge thermische isolerende eigenschappen van het linnen.

KREUKEN IS DE CHARME VAN DE STOF

Inderdaad. Linnen kreukt, maar is goed te strijken op zeer hoge temperatuur, bij voorkeur als het nog een beetje vochtig is. Houd er echter rekening mee dat linnen altijd kreukt en dat dat juist een deel van de charme van de stof is. Zoals een Duitse klant ons eens zei: “Das krinkelt edel.”

LINNEN BIJ THE ENGLISH HATTER

Linnen moet je ervaren. De look en feel is elegant en luxe maar tegelijkertijd ook stoer en comfortabel. The English Hatter ziet een toenemende vraag naar linnen artikelen. Van hoeden, caps, jasjes, pantalons en shirts tot zakdoeken van Iers linnen. The English Hatter biedt u een prachtig assortiment. Want wie linnen eenmaal gedragen heeft, beseft dat er nauwelijks een weg terug is naar andere stoffen.