LINNEN: DE FAVORIET VOOR DEZE ZOMER

LINNEN: DE FAVORIET VOOR DEZE ZOMER

Een product om trots op te zijn: de diverse linnen items. Met verschillende weverijen in Ierland en Italië voor pantalons, overhemden, jasjes en zelfs petten hebben we een divers assortiment aan linnen producten. Ontdek de favoriete stof voor deze zomer: linnen.

Perfect voor de warme zomerdagen

Linnen is een echte zomerstof. Met de zomer in aantocht, bij temperaturen boven de 20 graden, kijken we bij The English Hatter met een hunkerende blik naar onze linnen items. Linnen, dat is het antwoord wat wij geven op de vraag hoe zomers doch stijlvol voor de dag te komen tijdens de warme zomerdagen. Het houdt u koel zonder dat stijl in het geding komt.

Vlas

Het materiaal wordt gemaakt van de vlasplant. Deze wordt ook wel treffend ‘vlas’ genoemd. De plantaardige vezels bestaan voor het grootste deel uit cellulose en geven warmte, maar ook een frisse zomeravond bries, gemakkelijk door. De eigenschappen maakt het een snel kreukend materiaal, het is dan ook niet elastisch, maar wel erg sterk en duurzaam.

Kwaliteit

Hoe mooi er ook vertelt wordt over de eigenschappen van dit materiaal, linnen moet je voelen. De kwaliteit, het gewicht en de duidelijke structuur van de stof zijn goed voelbaar. Dit geldt vooral voor ons meest exclusieve item: de Linnen Pantalon. Deze pantalon is gemaakt van 100% linnen en wordt gemaakt in een Ierse weverij van een 340 grams doek. Dit zware doek is wat de pantalon exclusief maakt. The English Hatter is een van de weinige afnemers hiervan. We nodigen u graag uit de stof zelf te voelen in een van onze winkels.

Bij The English Hatter vindt u ook een Linnen Broek, Linnen Shirts met lange en korte mouw en een Linnen jasje gemaakt van Italiaans linnen. Wilt u voor een meer informelere en zomerse look gaan kunt u met deze items goed uit de voeten. Naarmate de stof vaker wordt gedragen neemt deze de vorm van het lichaam aan. De stof wordt doorleefder, maar is stijlvast.

We verwelkomen u graag in een van onze winkels om zelf de linnen items te voelen. Vooral de extra zware linnen pantalon van de Ierse weverij natuurlijk. Ga met lichte en goed ademende stoffen de zomer in. Summer is here!