PITTI UOMO: OP BEZOEK IN FLORENCE

PITTI UOMO: OP BEZOEK IN FLORENCE

Van oudsher gaat The English Hatter naar veel mannenmodebeurzen. Peter Kraan en zijn broer Hans reizen samen heel wat af. Pitti Uomo is veruit de belangrijkste beurs voor de broers. Hier komen zij al zo’n 30 jaar, twee maal per jaar. De afgelopen twee jaar zijn er kleinere en digitale edities geweest, waar zij helaas niet bij aanwezig waren. Editie nummer 102 van de mannenmodebeurs is nu weer compleet in normale versie, en zoals ze dat in het Engels zeggen: we are glad to be back.

Van 14 tot en met 17 juni worden hier de mooiste zomercollecties voor seizoen 2023 tentoongesteld. Wat opvalt is dat het een stuk kleiner is. Desalniettemin valt er nog steeds erg veel te zien. Het is voor The English Hatter belangrijk om hier bij te zijn en collecties samen te stellen, stoffen uit te zoeken, ideeën te ontwikkelen, te kijken welke kant de markt opgaat en waar wij de klant mee kunnen verblijden. Zo hebben Peter en Hans gesproken met een aantal welbekende fabrikanten, maar ook nieuwe ontmoet. De eerste orders zijn geplaatst en we kunnen niet wachten om deze volgend jaar in winkel te laten zien.

“HET IS FANTASTISCH OM TERUG TE ZIJN HIER IN FLORENCE EN MENSEN WEER IN LEVENDE LIJVE TE KUNNEN ZIEN EN SPREKEN.”

- PETER KRAAN -

Verder zien we met groot genoegen dat duurzaamheid een steeds grotere rol speelt. Dit gaan we terug zien bij stoffenfabrikanten voor onze collecties en diverse merken die je kunt vinden bij The Hatter. Een van de vier secties op de beurs, genaamd S|Style Sustainable Style, was hier helemaal aan gewijd. Enkele van de meest interessante ontwerpers en opkomende labels op het gebied van duurzame mode is hier tentoongesteld.

"WE HEBBEN GENOTEN VAN DE PITTI IN HAAR OORSPRONKELIJKE FORMAT. DE ZONOVERGOTEN STAD, NETWERKEN, FLAMBOYANT GEKLEDE HEREN EN ITALIAANSE RESTAURANTS. HET WAS ONS EEN WAAR GENOEGEN."