TELLING STORIES: FLAT CAP

TELLING STORIES: FLAT CAP

De flat cap is een echte klassieker bij The English Hatter. In deze serie, The English Hatter – Telling Stories, vertelt Peter alles over onze bijzondere producten. Van corduroy broeken tot lamswollen truien, met deze keer: The English Hatter Flat Cap.


Flat cap, wat is dat eigenlijk?

Een flat cap is een ronde pet, gemakkelijk te herkennen aan de afgeronde korte rand aan de voorkant en het vlakke silhouet. De platte constructie van de pet is uitgevoerd met diverse zachte, vaak wollen stoffen. De flat cap is een moderne klassieker en werd populair in het 19e en 20ste-eeuwse Engeland. Ook de Britse aristocratie nam de flat cap over en droeg deze op hun landgoederen, bijvoorbeeld tijdens het jagen. Toch blijft de pet vaak geassocieerd met de arbeidersklasse in het Verenigd Koninkrijk.

Echte klassieker

De flat cap van The English Hatter is al sinds onze start in 1935 onderdeel van ons assortiment. De moderne klassieker voeren wij in verschillende kleuren, patronen, ruiten en visgraat designs. De productie van deze pet wordt gedaan door een aantal gerenommeerde familiebedrijven uit België waar wij al zeer lang mee samenwerken. De mooie wol soorten waarmee gewerkt wordt komen vooral uit Schotland, Engeland en Ierland en in sommige gevallen uit Italië. Voor het onderhoud van de pet geldt, hang tijdens een vochtige avond buiten. Lees in de blog over de lamswollen truien meer over het onderhoud van wol.

Niet alleen voor heren

Op onze gevel staat weliswaar de term “heren hoeden en petten”, maar gelukkig weten de dames ons ook steeds vaker te vinden. En terecht! De flat cap kan een echte English country look afmaken, vooral gecombineerd met een van onze mooie Barbour jassen.