TELLING STORIES: HOEDEN

TELLING STORIES: HOEDEN

Het is uit onze naam af te leiden, we verkopen hoeden. De laatste tijd zien we een kleine verschuiving van de klassieke hoed naar de sportieve hoed. Daarom vertelt Peter u graag meer over deze hoed. Ontdek in de serie Telling Stories deze keer alles over de sportieve hoeden en bekijk de video van Peter.


Wolvilt en haarvilt

De sportieve hoed is onder andere te onderscheiden in het materiaal: wolvilt en haarvilt. Wolvilt wordt gemaakt door het samenpersen van de vezels van scheerwol. Dit materiaal is zeer sterk, isoleert tegen koud weer en voelt zacht aan. Haarvilt wordt gemaakt door glad dierenhaar te bewerken met warmte, vocht en wrijving. Hierdoor ontstaat een zijdeachtig materiaal dat lichter is dan wolvilt, het heeft een luxueuze uitstraling en is van hogere kwaliteit. Ook is haarvilt waterbestendiger en kan dus beter tegen de regen.


Panizza hoed

De in Italië handgemaakte hoeden van de firma Panizza uit 1879 zijn een prachtig voorbeeld van hoogwaardige wolvilt hoeden. Jong en oud loopt weg met deze hoed en hoewel het herenhoeden zijn, verkopen we deze ook geregeld aan dames. Als u wilt weten hoe u het makkelijkst de voor- en achterkant kan herkennen van de hoed, bekijk dan de video van Peter.