TELLING STORIES: LAMSWOLLEN TRUIEN

TELLING STORIES: LAMSWOLLEN TRUIEN

Lamswollen truien zijn een van onze best sellers. Het is de favoriete pullover tijdens de koude wintermaanden. V-hals of juist ronde hals. Benieuwd naar het verhaal achter deze geliefde trui? Ontdek het nu in de serie Telling Stories, met deze keer: de lamswollen truien.

Lamswol, wat is dat eigenlijk?

Lamswol is letterlijk het wol van lammeren. Een multifunctionele natuurlijke vezel die favoriet is onder breiers en spinners. Het is feitelijk de wol van de eerste schering van de jonge schapen. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit wol zacht aanvoelt.

De lamswollen pullover

Zoals Peter vertelt zijn onze lamswollen truien gemaakt van het Australisch glenn merino schaap. De wol van dit schaap is van uitstekende kwaliteit. De dubbeldraads garen zorgen ervoor dat de trui wat dikker aanvoelt. De pullover is beschikbaar in V-hals en ronde hals, elk in maar liefst 14 kleuren. Lamswollen truien hebben we ook van het merk William Lockie, de Rolls-Royce onder de lamswollen truien. We raden onze klanten aan om het verschil te voelen en vertellen graag meer over de kwalitatieve details. Kom vooral eens langs in een van onze acht winkels.

Onderhoud

Een van de vele fantastische eigenschappen van wol is dat het een hoog zelfreinigend vermogen heeft. Wol bevat namelijk het natuurlijke vet genaamd lanoline, wat vuil- en waterafstotend is. Hang de lamswollen trui dus gerust een nachtje in de vochtige buitenlucht. Wanneer lanoline in aanraking komt met de vochtige lucht, zorgt dit voor een natuurlijke opfrisbeurt van uw lamswollen trui. Dat scheelt weer een wasje.